imeline vegan pavlova

04 juuni 2020

Rinnaga toitvad emad, kelle beebil on muna allergia peavad tihti loobuma hõrgutavatest magustoitudest. Imemaitsvat pavlovat saab teha ka ilma munata, mis maitseb isegi veel paremini.

Besee

• 175 ml kikerhernevett

• 275 g rafineerimata suhkrut

• 1 tl valge veini äädikat

• 2 sl maisitärklist

Kate

• kookospiima tahket osa (umbes 2 purgi osa)/vegan toorjuust

• 1 tl vaniljesuhkrut

• marju, kookoshelbeid

Valmistamine

Soojenda ahi 130 kraadini. Jahvata suhkur peeneks ja vahusta kikerhernevedelik kergete vahutippude tekkimiseni. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta, kuni saad tugeva vahu. Lisa äädikas ja tärklis ning vahusta veelkord läbi.

Tõsta nüüd väikesed beseeportsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Hea oleks kasutada tordipritsi. Tõsta plaat ahju ja vähenda kuumust 110 kraadi peale. Küpseta umbes 1h. Besee ei tohiks olla põhja alt nätske, kui tundub, et besee on siiski veidi pehme, küpseta kindlasti edasi.

Katte valmistamiseks vahusta kookoskreem ja vaniljesuhkur ning lisa õrnalt segades marjad.

Kata kreemiga ja kaunista!