Külmal ja pimedal ajal vajame me kõik veidi turgutust. Hea on seda pakkuda erinevate toitudega: täisteratooted, puu- ja köögiviljad, vürtsid ja maitsetaimed.
Naiste ainevahetus on tunduvalt aeglasem kui meestel, umbes 35%. See tähendab, et ka külmatunne on naistel kergem tekkima.
Seega on oluline süüa toite, mis on kõrge kiudainete, proteiini, komplekssete süsivesikute ja vürtside sisaldusega, sest need aitavad kehal kaloreid soojuseks muuta.
Talvisel perioodil sobivad hästi lihatoidud, mis tugevdavad ja soojendavad mõõdukalt, eriti hästi sobib toiduks lambaliha. Hea valik on ka juurviljad, kreeka pähklid, mustad seesamiseemned, nelk, kaneel, kuivatatud ingver ja mesi. Toidu valmistamisel võta aega ja valmista paja- ja ahjuroogasid, mis nõuavad rahulikku, madalat ja aeglast kuumust.
Ideaalne start päevale on kaerahelbepuder õunte ja kaneeliga. Selles sisalduvad toitained vabastavad energiat aeglaselt ning hoiavad keha soojas. Ka muna on suurepärane toiduaine külmadeks päevadeks. Munast saadavat valku on organismil raske lagundada, mistõttu teeb organism eriti palju tööd ning palju tööd tähendab keha jaoks kõrgemat temperatuuri. Muna tarbimisega aga ei tohiks liialdada, kolmest munast nädalas piisab.
Lõunasöögiks sobivad hästi kodumaised köögiviljad, millest on hea teha näiteks hautist. Eriti head on kapsad ja laugulised, millele võib lisada ka tükikese loomaliha. Loomalihas sisalduv raud paneb vereringe paremini tööle, mis tähendab, et ka soojustransport paraneb.
Kui armastad lõunaks suppi süüa, otsusta porrut sisaldava supi kasuks. Porru sisaldab hulganisti antioksüdante ja vitamiine, mis aitavad hoida vereringe korras ja vältida külmal naha vahele pugemast. Vahepalaks või magustoiduks sobib mõni maiuspala ingveriga, sest ingveril on samuti suurepärane võime parandada kehas vereringet.
Toidu maitsestamiseks kasuta soola asemel maitsetaimi ja vürtse. Maitseainetest võiks kasutada soojendavaid (kaneel, kuivatatud ingver, nelk), aga kindlasti ka mõrusid ja soolaseid maitsetaimi, mis jahutavad liigset kuumust ja aitavad energial organismi sisemuses püsida.
Vältima peaks teravaid tuliseid maitseid, mis toovad energia kehapinnale, ajavad higistama ja läbi selle jahutavad liialt keha. Teravaid maitseid kasuta kevadel ja suvel.